DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Který kolagen si vybrat?

I vy si kladete tuto otázku, když navštívíte internetovou stránku prodejce?

Výběr správného kolagenu může být náročný, protože univerzální kolagen pro všechny neexistuje. Zákazník si vždy vybere podle svých osobních preferencí, cílů nebo omezení. My se vám při výběru pokusíme pomoci.

Proč chcete užívat kolagen?

Nejdůležitější je položit si otázku, proč primárně chcete kolagen užívat. Je to kvůli kloubům, nebo chcete podpořit zdraví pokožky? Rozhodnutí závisí na vašich cílech a potřebách.

Kolagen pro zdraví kloubů

Pokud vás trápí klouby, vyberte si kolagen, který je specificky navržen pro podporu pohybového aparátu. Hledejte typy kolagenu, jako je typ II, který je nejvíce zastoupen v chrupavkách. Tento typ kolagenu může pomoci zmírnit bolesti a zlepšit pohyblivost. Produkty na klouby kromě kolagenu často obsahují i další důležité složky na podporu pohybového aparátu, jako jsou glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, MSM a jiné.

 

600x600 FlexiRep

 

Kolagen pro zdraví pokožky

Pro ty, kteří chtějí zlepšit vzhled a zdraví pokožky, je vhodnější typ I a III kolagenu. Tyto typy kolagenu jsou základními stavebními kameny pokožky a mohou přispět k její pevnosti, pružnosti a hydrataci. Stejně jako u kolagenu na klouby, i produkty, které jsou primárně určeny na krásu, mají své specifické složení a obsahují aktivní složky, které příznivě působí na pokožku, jako například kyselinu hyaluronovou, zinek, biotin a jiné. KolagenDRink Beauty například obsahuje i kolagen typu II.

 

KolagenDrink Collagen Beauty 307 g

 

Osobní preference

Chuť a forma

Kolagen je dostupný v různých formách a příchutích:

  • Ochucené vs. neochucené: Ochucené kolageny mohou být příjemnější ke konzumaci, zejména pokud máte citlivé chuťové pohárky. Neochucené varianty mohou být vhodnější, pokud je plánujete míchat s jinými nápoji či jídlem.
  • Práškové vs. tekuté: Práškové kolageny jsou snadno míchatelné do nápojů či jídla, zatímco tekuté kolageny jsou pohodlnější pro rychlé užívání.
  • Bez příchuti: Pokud preferujete přirozenou chuť nebo máte obavy z přidaných sladidel či příchutí, vyberte si kolagen bez příchuti.

Alergie a dietní omezení

Někteří lidé mohou mít alergie na určité zdroje kolagenu, například ryby nebo hovězí kolagen. Pokud máte alergii na ryby, zvolte hovězí nebo kuřecí kolagen. Pokud vám nevyhovuje chuť ryb, může být vhodnější hovězí kolagen, který má často méně výraznou chuť.

Dávkování

Při výběru kolagenu si všimněte i doporučené dávkování. Menší dávky mohou být vhodnější pro citlivé žaludky nebo pokud s užíváním kolagenu teprve začínáte. Na druhé straně, vyšší dávky mohou být efektivnější při řešení specifických problémů, jako je intenzivní podpora kloubů nebo pokožky.

Lipozomální kolagen může být výbornou volbou, protože i v nižších dávkách dokáže doručit požadovaný výsledek a zároveň méně zatížit žaludek. Tento typ kolagenu využívá technologii, která zlepšuje vstřebávání účinných látek do těla, čímž zajišťuje vyšší efektivitu.

ABS_V8

 

Závěr

Výběr správného kolagenu závisí na vašich individuálních potřebách a preferencích. Ujasněte si, co chcete dosáhnout, jaké formy a příchutě preferujete a zda máte nějaká dietní omezení nebo alergie. Takto si snadněji vyberete kolagen, který bude pro vás nejvhodnější a nejúčinnější.

Rádi vám pomůžeme při výběru toho správného kolagenu. Navštivte naši stránku kolagendrink.cz a najděte ten nejlepší produkt pro vás!