DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Jak ovlivňují hormony vypadávání vlasů a co s tím můžete dělat?

Vypadávání vlasů je problém, se kterým se potýkají miliony lidí po celém světě. Je to složitý proces ovlivněný mnoha faktory, přičemž hormony hrají klíčovou roli. Abychom lépe pochopili, proč vlasy řídnou a jak tomu můžete předejít, je důležité znát vztah mezi hormony a vlasy.

Untitled design (18)

 

Hormony a vypadávání vlasů: Jaký je mezi nimi vztah?
Jedním z nejdůležitějších hormonů, který ovlivňuje vypadávání vlasů, je dihydrotestosteron (DHT). DHT vzniká z testosteronu a hraje významnou roli při miniaturizaci vlasových folikulů. Když jsou folikuly zmenšené, vlasy rostou tenčí a slabší, až nakonec přestanou růst úplně.

 

SB serum

Tento proces je nejvýraznější u mužů a často vede k androgenní alopecii, známé také jako mužská plešatost. U žen se vypadávání vlasů spojené s DHT projevuje méně výrazně, ale může se zhoršit během hormonálních změn, jako je menopauza.

Kromě DHT mohou na vlasy působit i jiné hormony, například:

  • Kortizol: Tento stresový hormon může urychlit vypadávání vlasů, zejména v období dlouhodobého stresu.
  • Estrogen: Snižování hladiny estrogenu, například po porodu nebo během menopauzy, může vést k řídnutí vlasů.

Jak bojovat proti hormonálnímu vypadávání vlasů?
Vzhledem k tomu, že hormony mohou hrát významnou roli ve vypadávání vlasů, řešení tohoto problému vyžaduje komplexní přístup. Zde je několik způsobů, jak můžete podpořit zdraví svých vlasů:

  1. Přírodní produkty a blokátory DHT
    Používání přírodních produktů, které blokují účinek DHT, je jedním z efektivních způsobů, jak bojovat proti vypadávání vlasů. Produkty od Scandinavian Biolabs jsou navrženy tak, aby blokovaly DHT a zároveň podporovaly zdraví vlasových folikulů pomocí přírodních složek, jako jsou rostlinné extrakty a biotin.

  2. Výživa: strava bohatá na vitamíny a minerály
    Zdravá a vyvážená strava je základem pro silné a zdravé vlasy. Potraviny bohaté na vitamíny A, C, D, E, biotin, zinek a železo mohou pomoci zlepšit růst vlasů a předejít jejich vypadávání. Nezapomínejte na potraviny jako ryby, ořechy, semínka, listová zelenina a ovoce, které jsou bohaté na tyto živiny.

  3. Hydrolyzovaný kolagen: podpora vlasů zevnitř
    Hydrolyzovaný kolagen může pomoci zlepšit pevnost a pružnost vlasů, čímž se snižuje riziko jejich lámání a vypadávání. Tento doplněk stravy je efektivním způsobem, jak posílit vlasy zevnitř.

  4. Redukce stresu: zvládání stresu pro zdravé vlasy
    Protože stres zvyšuje hladinu kortizolu, což může urychlit vypadávání vlasů, je důležité naučit se ho zvládat. Techniky jako meditace, jóga a dostatek spánku mohou pomoci udržet stres pod kontrolou.

  5. Pravidelné cvičení: regulace hormonů pro zdravé vlasy
    Pravidelné cvičení hraje důležitou roli při regulaci hormonů v těle. Fyzická aktivita pomáhá udržovat optimální hladinu kortizolu a testosteronu, což přispívá ke snížení rizika hormonálního vypadávání vlasů. Cvičení navíc podporuje lepší krevní oběh, což může zlepšit výživu vlasových folikulů.

  6. Masáž pokožky hlavy: zlepšení cirkulace
    Masáž pokožky hlavy může stimulovat vlasové folikuly a podpořit růst vlasů. Pravidelná masáž několik minut denně může mít pozitivní vliv na zdraví vašich vlasů.

  7. Vyhněte se tepelnému a chemickému poškození
    Agresivní stylingové techniky mohou přispět k oslabení vlasů. Upřednostňujte jemné metody úpravy a používejte ochranné produkty na vlasy.

SB Routine Women  1000x1000

 

Závěr: Komplexní přístup je klíčem k úspěchu
Hormonální vypadávání vlasů je komplexní problém, který vyžaduje široký přístup. Kombinace správné výživy, zvládání stresu, pravidelného cvičení, používání přírodních produktů a hydrolyzovaného kolagenu může významně přispět ke zlepšení zdraví vašich vlasů. Navštivte náš eshop a objevte produkty od Scandinavian Biolabs, které vám mohou pomoci získat zpět zdravé a silné vlasy.